Κατηγορίες
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Η αγορά είναι ευμετάβλητη, υποστηρίζει η Royal Mail. Άνοδος εσόδων 38,7% στα δέματα, πτώση 12,5% στο ταχυδρομείο

Τα οικονομικά αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης 2020 – 2021 δημοσίευσε η Royal Mail, σύμφωνα με τα οποία οι επιδόσεις της ήταν καλύτερες του αναμενόμενου.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Tα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 116% στις 702 εκατ. λίρες, ωστόσο δεν δόθηκαν εκτιμήσεις για το 2021-22 λόγω «ορισμένων αβεβαιοτήτων».

Τα έσοδα του βρετανικού ταχυδρομείου από τα δέματα ήταν αυξημένα κατά 38,7%, ενώ τα έσοδα από το ταχυδρομείο ήταν μειωμένα κατά 12,5%. Αντίστοιχα, το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε κατά 9,2%.

Είναι ενδεικτικό ότι τα δέματα αντιπροσωπεύουν το 72% των εσόδων έναντι 63% ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 12,6 εκατ. λίρες έναντι 10,8 εκατ. το 2019-2020, ήτοι αύξηση 16,6%, ενώ το λειτουργικό κέρδος ανήλθε στα 702 εκατ., ήτοι αύξηση 116%.

Από την πλευρά του, ο Keith Williams, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Royal Mail, σχολίασε: «Ο όμιλος σημείωσε ένα θετικό σύνολο αποτελεσμάτων σε μια πρωτοφανή χρονιά.

Αυτό δεν είναι καθόλου μικρό, χάρη στην αφοσίωση των συναδέλφων μας σε ολόκληρο τον όμιλο που έχουν διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διασύνδεση των ανθρώπων και των επιχειρήσεων. Ο όμιλος έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις ευκαιρίες ανάπτυξης της αγοράς, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες και τα έσοδα που είχαν προβλεφθεί προηγουμένως για τρία χρόνια επιτεύχθηκαν φέτος.

Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Πρέπει να επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό της Royal Mail και να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις δυνάμεις της GLS».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *