Κατηγορίες
ΥΠΟΓΕΙΟΣ

Αναστάτωση από δήλωση Έλληνα εφοπλιστή, οι αντιδράσεις και η απάντησή του

Μεγάλη αίσθηση και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Έλληνα εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη σε ρεπορτάζ της European Investigative Collaboration, με τίτλο «Black Trail» και αντικείμενο τη μείωση των εκπομπών ρύπων της ναυτιλίας.

Στο video του ρεπορτάζ (από το 35.00) προβάλλεται δήλωση του Έλληνα εφοπλιστή, ο οποίος χρησιμοποιεί απαξιωτικές εκφράσεις για την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας και τον ΙΜΟ (International Maritime Organisation).

Οι δημοσιογράφοι έδειξαν, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, τη δήλωση στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος απάντησε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία, ώστε έχει σημειώσει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία».

Από την πλευρά του, ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης – σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα naftikachronika – υποστήριξε – μεταξύ άλλων – ότι «οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας».

Στην πολιτική και επιχειρηματική κοινότητα συζητιούνται δυο πράγματα:

-Το περιεχόμενο των δηλώσεων του Έλληνα εφοπλιστή και

-Η αντίδραση του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας.

Ασφαλώς, οι δηλώσεις του Έλληνα εφοπλιστή είναι απολύτως καταδικαστέες.

Για το δεύτερο ζήτημα, η προσωπική άποψή μας είναι ο Έλληνας υπουργός «αιφνιδιάστηκε», ένιωσε «αμήχανα» και «πικρία» από το περιεχόμενο των δηλώσεων.

Απάντησε «θεσμικά». Θα μπορούσε να απαντήσει διαφορετικά; Θα μπορούσε. Έπρεπε; Ίσως ναι, ίσως όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *