Κατηγορίες
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Πιλοτικές παραδόσεις με drones σε νησιωτικές περιοχές εκτός Μ. Βρετανίας από τη Royal Mail

Η Royal Mail κατέστη ο πρώτος βρετανικός πάροχος ταχυμεταφορών που κατάφερε να παραδώσει δέματα με τη βοήθεια drone σε νησιωτικές περιοχές εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Πρόκειται για τις πρώτες αυτόνομες προγραμματισμένες πτήσεις εκτός ηπειρωτικής Μ. Βρετανίας προς τα νησιά Σκίλι, που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό άκρο της Κορνουάλης.

Οι μη επανδρωμένες πτήσεις με drones βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο, με τη Royal Mail -που συνεπικουρείται από ένα κονσόρτιουμ εταιρειών- να παραδίδει κυρίως Προσωπικό Προστατευτικό Εξοπλισμό (PPE), τεστ ανίχνευσης του COVID και αλληλογραφία.

Το εν λόγω project, το οποίο χρηματοδοτείται από την βρετανική κυβέρνηση, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους DronePrep, Skyports, Consortiq Limited, Πανεπιστήμιο του Southampton, Excalibur Healthcare Services και Windracers Limited.

Στόχος είναι να συμβάλλει στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού με την παροχή PPE εξοπλισμού και τεστ ανίχνευσης του ιού στις πιο ευάλωτες και απομακρυσμένες κοινότητες των νησιών.

Το drone είναι επίσης σε θέση να φιλοξενήσει αλληλογραφία σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, επιτρέποντας τη μεταφορά γενικότερου ταχυδρομείου στα νησιά.

Όσον αφορά τα δέματα, αυτά θα μεταφέρονται στο αεροδρόμιο των νησιών στο St. Mary’s, από ένα άλλο drone εξοπλισμένο με δύο μηχανές, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει αλληλογραφία έως 100 κιλών κάθε φορά – ισοδύναμο με έναν τυπικό γύρο παραδόσεων.

Αντίστοιχα, ένα μικρότερο drone VTO, το οποίο χειρίζεται η Skyports, θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αντικειμένων σε διάφορα σημεία παράδοσης ανά τα νησιά Σκίλι.

Σημειωτέων, η πτήση που πραγματοποιεί το μη επανδρωμένο αεροσκάφος φτάνει περίπου τα 70 μίλια, ενώ είναι σε θέση να πετάξει με κακές καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της ομίχλης.

Εάν οι δοκιμές στεφθούν από επιτυχία, η Royal Mail εξετάσει τη χρήση των drones υποστηρικτικά προς το έργο των ταχυδρόμων της σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές ανά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *