Κατηγορίες
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

26 χώρες, εντός 36 ημερών, θα διασχίσει το “Connecting Europe Express”. Στις 15 Σεπτέμβρη στην Αθήνα

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων, το “Connecting Europe Express” θα διασχίσει την ευρωπαϊκή ήπειρο το προσεχές φθινόπωρο. Η Αθήνα βρίσκεται εντός του καταλόγου των χωρών που θα προσεγγίσει η αμαξοστοιχία.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η ειδική αμαξοστοιχία θα αποδείξει -σε πραγματικό χρόνο- τη δύναμη του σιδηροδρόμου να συνδέει ανθρώπους και επιχειρήσεις, και τη σημασία της πολιτικής υποδομών της ΕΕ για να καταστεί αυτό δυνατό.

Το “Connecting Europe Express” θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 2 Σεπτεμβρίου από τη Λισαβόνα και θα περάσει από 40 και πλέον πόλεις σε 26 χώρες, καταλήγοντας στο Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου.

Οι χώρες απ' όπου θα περάσει το "Connecting Europe Express".
Οι χώρες απ’ όπου θα περάσει το “Connecting Europe Express”.

Η Επίτροπος Μεταφορών Adina Vălean δήλωσε: «Διασχίζοντας την Ευρώπη, από τη Λισαβόνα στο Βουκουρέστι και από το Βερολίνο στο Παρίσι, το “Connecting Europe Express” θα ακολουθήσει διαδρομές που μας ενώνουν – είτε ως χώρες, επιχειρήσεις ή άνθρωποι.

Το τρένο θα αποτελέσει ένα σύμβολο σύνδεσης, ενώ θα χρησιμεύσει επίσης ως υπενθύμιση ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε και πολλή δουλειά να κάνουμε προτού ο σιδηρόδρομος μπει στις επιλογές των Ευρωπαίων.

Καλωσορίστε το “Connecting Europe Express” καθώς σταματά σε έναν σταθμό κοντά σας και συμμετέχετε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν».

 

Να σημειωθεί ότι, το project αποτελεί μια προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν η Κομισιόν και η Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER), ευρωπαϊκοί σιδηροδρομικοί φορείς, διαχειριστές υποδομής και πολλοί άλλοι εταίροι σε επίπεδο ΕΕ και τοπικό.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομοσπονδιακού Σιδηροδρόμου της Αυστρίας Andreas Matthä τόνισε: «Ταξιδεύοντας σε 26 ευρωπαϊκές χώρες, το “Connecting Europe Express” είναι απόδειξη της σημασίας του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του CER για τη συμμετοχή τους σε αυτό το έργο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Προκειμένου να επιτύχουμε τους κλιματικούς στόχους μας, πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τη ζωτικότητα των σιδηροδρόμων με περισσότερες διεθνείς υπηρεσίες επιβατικών μεταφορών μεγάλων αποστάσεων, καθώς επίσης πρέπει να ωθήσουμε με συνέπεια τις εμπορευματικές μεταφορές στο σιδηρόδρομο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *