Κατηγορίες
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Οικονομική στήριξη 3,7 εκατ. ευρώ για περίπου 1.500 πρώην εργαζόμενους της Swissport Belgium

Την οικονομική στήριξη περίπου 1.500 πρώην εργαζομένων της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης Swissport Belgium, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω κορωνοϊού, πρότεινε η Κομισιόν.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Το προτεινόμενο των 3,7 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) θα βοηθήσει εργαζόμενους να βρουν νέες θέσεις εργασίας μέσω περαιτέρω εκπαίδευσης ή κατάρτισης ή να τους υποστηρίξουν για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ο Επίτροπος για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, Nicolas Schmit, δήλωσε: «Η πανδημία του COVID-19 είχε δραματικό αντίκτυπο στις αεροπορικές μεταφορές και τις συναφείς υπηρεσίες.

Με τα 3,7 εκατ. ευρώ από το ΕΤΠ που προτείνονται, επιδεικνύουμε αλληλεγγύη σε περίπου 1.500 πρώην εργαζόμενους της Swissport Belgium.

Η χρηματοδότηση θα προχωρήσει σε μέτρα στήριξης που θα τους βοηθήσουν να προσαρμόσουν τις δεξιότητές τους σε νέες ευκαιρίες εργασίας ή να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση».

Όταν το Βέλγιο και πολλές άλλες χώρες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα, το 2020, για τον περιορισμό της πανδημίας, η κυκλοφορία των επιβατικών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σταμάτησε.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλες δυσκολίες στους αερομεταφορείς και τις εταιρείες λειτουργίας τους αεροδρομίου, ενώ ορισμένες από αυτές έπρεπε να κλείσουν.

Η Swissport Belgium, ένας από τις δύο εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου των Βρυξελλών, που κήρυξε πτώχευση τρεις μήνες μετά τη διακοπή των δραστηριοτήτων του αεροδρομίου, ενώ 1.468 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *