Κατηγορίες
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση υφυπουργού Ναυτιλίας με τον πρόεδρο του σωματείου Σημειωτών Πειραιά

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος συναντήθηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο με τον Προέδρο του Σωματείου Σημειωτών Πειραιά Χρήστο Κολλά.

Ο κ. Κατσαφάδος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Σωματείου Σημειωτών, το οποίο είναι ένα από τα πιο ιστορικά Σωματεία του Πειραιά, καθώς ιδρύθηκε το έτος  1924 για θέματα που τους απασχολούν, ο ρόλος τους είναι κομβικός, αφού παρέχουν υπηρεσίες καταγραφής εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων (Containers) στα Λιμάνια Πειραιά, Λαυρίου και  Ελευσίνας.

Στον Πειραιά, το Σωματείο Σημειωτών συνεργάστηκε με την COSCO, όταν μέσω της θυγατρικής της εταιρείας PCT, ανέλαβε τη διαχείριση της Προβλήτας II.

Σήμερα ένας μεγάλος αριθμός Σημειωτών παρέχει τις υπηρεσίες του, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και καταγραφής Containers, στις Προβλήτες που διαχειρίζονται η PCT και ο ΟΛΠ αντίστοιχα.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσαφάδος στον κ. Κολλά, το Υπουργείο θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση του Επαγγέλματος των Σημειωτών, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι στη διαδικασία της φορτοεκφόρτωσης των πλοίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *