Κατηγορίες
LOGISTICS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

Οι Mona Björklund και Kristian Schmidt εντάσσονται στο δυναμικό της DG MOVE

Δύο νέα πρόσωπα εντάσσονται στην ομάδα των Ανώτερων Διευθυντών της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας (Mobility) και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE).

Υπενθυμίζεται ότι, το εν λόγω τμήμα της Επιτροπής είναι αρμόδιο για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της κινητικότητας και των μεταφορών (αεροπορικές μεταφορές, οδική ασφάλεια, επιδοτήσεις στις μεταφορών, έρευνα και καινοτομία, χρηματοδοτήσεις – επιχορηγήσεις κ.ά.)

Who is who

Η Mona Björklund θα γίνει Διευθύντρια της Διεύθυνσης «Συντονισμού Πολιτικής» από τις 16 Ιουνίου. Επί του παρόντος είναι μέλος του Συμβουλίου Ρυθμιστικού Ελέγχου της Κομισιόν, στην οποία προσχώρησε το 2019, μετά την θητεία ης ως επικεφαλής της Μονάδας Συντονισμού και Σχεδιασμού στη DG MOVE.

Ο Kristian Schmidt, πρώην Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μιανμάρ, αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Χερσαίων Μεταφορών. Προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ουγκάντα και κατείχε αρκετές ανώτερες θέσεις στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Β. Βεγιάζη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *