Κατηγορίες
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

To γερμανικό κράτος επιδοτεί την κατασκευή ιδιωτικών εμπορευματικών σιδηροδρομικών γραμμών

Η Γερμανία είναι μια από τις πιο προηγμένες χώρες στον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο. Στην εγχώρια αγορά δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εταιρείες, τόσο στον τομέα των επιβατών, όσο και των εμπορευμάτων.

Το γερμανικό κοινοβούλιο συμφώνησε να παράσχει χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων, μη ομοσπονδιακών, εμπορευματικών σιδηροδρομικών γραμμών.

Η χρηματοδότηση θα διατίθεται μέσω τροποποιήσεων του υφιστάμενου νόμου για τη χρηματοδότηση του δικτύου σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών (SGFFG).

Η απόφαση χαιρετίστηκε από την Association of German Transport Companies (VDV), η οποία πίεσε προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα ομοσπονδιακά κονδύλια ήταν διαθέσιμα για τη συντήρηση υφιστάμενων ιδιωτικών γραμμών από το 2013, αλλά δεν ήταν διαθέσιμα για νέες κατασκευές.

Ο πρόεδρος της VDV, κ. Ingo Wortmann δήλωσε η VDV είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που οι σιδηρόδρομοι στα λιμάνια είναι και πάλι επιλέξιμοι για τη νέα ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικοί για τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.

Στην Ελλάδα, μεγάλο “στοίχημα” συνεχίζει να αποτελεί η επαρκής σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τα περισσότερα λιμάνια, αλλά και τις μεγάλες ΒΙΠΕ. Στον τομέα αυτό παρουσιάζεται σημαντική υστέρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *