Κατηγορίες
MMM

Στο 85% από 65% αυξάνεται η πληρότητα των τουριστικών λεωφορείων

Στο 85% από 65% αυξάνεται η πληρότητα των θέσεων των τουριστικών λεωφορείων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΓΕΠΟΕΤ και κατόπιν παρέμβασης του υπουργείου Τουρισμού στην αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η πληρότητα των τουριστικών λεωφορείων αυξάνεται στο 85%.

«Η Ομοσπονδία ευχαριστεί την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για τη στενή συνεργασία και ευελπιστεί σύντομα να είναι σε θέση να ανακοινώσει την οριστική αύξηση της πληρότητας στο 100%», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε κρατική ενίσχυση, ύψους 21 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη των φορέων εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων και τρένων που πλήττονται από την πανδημία του Covid-19.

Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Επίσης, πριν από μερικές ημέρες υπογράφτηκε ΚΥΑ, με την οποία θεσπίστηκε καθεστώς χορήγησης ενισχύσεων, με τη μορφή άμεσης έκτακτης επιδότησης, στις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.), οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες μετακίνησης με τουριστικά λεωφορεία και τρένα (όπως αυτά προσδιορίζονται στο άρθρο 30 του ν.2636/1998, Α’ 198).

Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι για λεωφορεία έως 30 θέσεων η αποζημίωση είναι 2.400 ευρώ ανά όχημα, ενώ για τα μεγαλύτερα ανέρχεται σε 3.600 ευρώ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *