Κατηγορίες
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Block train της Maersk μεταφέρει self-tests αντιγόνων Covid-19 από την Κίνα στο Ην. Βασίλειο

Block train της A.P. Moller – Maersk αναχώρησε, στις 21 Απριλίου, από το Xiamen της Κίνας για το Ηνωμένο Βασίλειο μεταφέροντας ειδικό ιατρικό φορτίο.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Το τρένο θα κάνει πραγματοποιήσει μια στάση στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, ενώ τα εμπορεύματα θα έχουν μεταφερθεί στο Ην. Βασίλειο οδικώς στις αρχές Μαΐου.

«Είμαστε περήφανοι που κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, καθώς η μεταφορά ιατρικών φορτίων χρειάζεται επιπλέον αφοσίωση, ειδικά όταν η έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων και η συμφόρηση των λιμένων είναι μια πρόκληση για τη βιομηχανία σε ολόκληρη την Ασία.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με σιδηροδρομικούς εταίρους στην Κίνα για να παρέχουμε γρήγορη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση για την κάλυψη των αναγκών των πελατών», δήλωσε ο Candy Tang, product manager της Maersk Intercontinental Rail, Maersk Greater China.

Καθώς συνεχίζεται η πανδημία του κορωνοϊού, η ζήτηση για rapid test αντιγόνων για Covid-19 έχει αυξηθεί. Σύμφωνα με το ναυτιλιακό κολοσσό, ο πελάτης της έχει αγοράσει σχεδόν 500 δοχεία 40άρια containers με κιτ ανίχνευσης Covid, ενώ η Maersk έχει αναλάβει τη μεταφορά τους επόμενους 2 μήνες.

«Οι εφοδιαστικές αλυσίδες για φαρμακευτικούς πελάτες περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα πολυπλοκότητας και κατανοούμε την ανάγκη αξιοπιστίας, καθώς και τη σημασία των προϊόντων που φτάνουν στους ασθενείς.

Ο διηπειρωτικός σιδηρόδρομος είναι μια καλή επιλογή και μπορεί να προσθέσει αξία και εναλλακτική λύση στο supply chain τους, βοηθώντας τους να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα», σχολίασε ο Hristo Petkov, global head of pharmaceuticals στη Maersk.

«Κατά τη διάρκεια του 2020, η Maersk εκτέλεσε συνολικά 210 προσαρμοσμένα διηπειρωτικά τρένα από την Κίνα προς διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων 60 είναι αποκλειστικά για την παράδοση ζωτικού ιατρικού εξοπλισμού.

Με το ενδιαφέρον των πελατών μας για τη μεταφορά φορτίων μέσω σιδηροδρομικών υπηρεσιών να αυξάνεται, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχουμε αυτόν τον οικονομικά αποδοτικό, φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μεταφοράς», πρόσθεσε η Nora Lin, Head of Logistics Products, Maersk’s Greater China.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *