Κατηγορίες
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

350.000 θέσεις εργασίας έχασε η κρουαζιέρα στις ΗΠΑ. Έκκληση CLIA για επανέναρξη δρομολογίων

Η στάση της αμερικανικής κυβέρνησης θεωρείται «βαρόμετρο» για την επανέναρξη ή μη της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ανακοίνωσή της, η CLIA αναφέρει ότι το Κογκρέσο θα παροτρύνει την κυβέρνηση του Τζον Μπάιντεν να δώσει προτεραιότητα στην υπεύθυνη επανέναρξη της κρουαζιέρας από τα λιμάνια των ΗΠΑ. 

Όπως αναφέρει η CLIA, oι πολυαναμενόμενες οδηγίες που εκδόθηκαν στις 2 Απριλίου από το CDC συνεχίζουν «μια ξεπερασμένη, υπερβολικά περίπλοκη διαδικασία για την επαναδρομολόγηση των αμερικανικών κρουαζιερόπλοιων χωρίς σαφή χρονοδιάγραμμα ή πορεία προς τα εμπρός και έρχεται σε αντίθεση με την προσέγγιση που εφαρμόζει το CDC και οι κυβερνήσεις σε άλλα μέρη του κόσμου, σε όλα τα άλλα ταξιδιωτικά και τουριστικά τμήματα για τον μετριασμό του κινδύνου COVID – 19».

text over a background picture of a city

Σύμφωνα με την CLIA, σχεδόν μισό εκατομμύριο Αμερικανοί σε ολόκληρη τη χώρα εξαρτώνται από μια λειτουργούσα βιομηχανία κρουαζιέρας και κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τη συμμετοχή στην οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Σε αυτούς που επηρεάζονται, περιλαμβάνονται οι άμεσοι υπάλληλοι, οι φορείς εκμετάλλευσης χερσαίων μεταφορών, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι εργαζόμενοι στη λιανική, καθώς και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κρουαζιερόπλοια.

«Η κοινότητα κρουαζιέρας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το CDC για να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση για την επανέναρξη στις Η.Π.Α. που αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες συνθήκες», υποστηρίζει η CLIA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *